Onze werkwijze

Wij stemmen de behandeling af op de hulpvraag van u of uw kind. Een prettig contact én een goede samenwerking vinden wij heel belangrijk. Wat we doen, doen we met oprechte aandacht én met veel plezier. Samen gaan we voor het best mogelijke resultaat.

1. Van harte welkom

De meeste mensen worden door hun huisarts, specialist, orthodontist of tandarts doorverwezen naar een logopedist. Ook zonder verwijzing kunt u bij ons terecht via de Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL).

2. Aanmelden

U kunt zich telefonisch, per mail of via het aanmeldformulier (link) op onze website aanmelden voor logopedie. Wij nemen dan contact met u op en bespreken bij welke logopedist u het beste terecht kunt met uw hulpvraag. Soms kunnen wij telefonisch al tips en adviezen geven, waarmee u direct aan de slag kunt.

3. Intakegesprek

De eerste afspraak is een intakegesprek. Tijdens deze afspraak bespreken wij uw wensen en verwachtingen. In veel gevallen vindt er daarna een onderzoek plaats. De onderzoeksresultaten en ons advies bespreken wij met u. Voordat wij starten met een behandeling, sluiten wij een behandelovereenkomst  en ontvangt u ons privacybeleid. Hiermee voldoen wij aan de wettelijke eisen.

4. Behandeling

De meeste behandelingen duren per keer ongeveer 25 minuten. Het aantal behandelingen hangt af van de complexiteit van de hulpvraag. Wij stellen samen met u een helder behandelplan op. Onze behandelingen passen wij aan, aan de leeftijd en mogelijkheden van onze cliënten. Elke behandeling is maatwerk. U kunt voor de logopedische behandelingen terecht op al onze locaties (link). Waar nodig behandelen wij ook in de thuissituatie of op school en werken wij buiten kantooruren. Voor de behandeling thuis heeft u van uw (huis)arts een aan-huis-verwijzing nodig.

5. Telelogopedie

Mocht u niet in de buurt wonen of om een andere reden niet naar de praktijk kunnen komen, dan is telelogopedie een mooie uitkomst. Bij telelogopedie behandelt onze logopedist u via beeldbellen. Hiervoor is een goed werkende internetverbinding nodig en een laptop, smartphone of tablet.