Met logopedie de stemkwaliteit verbeteren

Maak kennis met Marieke

Marieke werkt als allround logopedist bij Logopedisch Centrum Noord. Met haar behandelingen helpt ze cliënten met uiteenlopende logopedische problemen. “Op dit moment behandel ik een cliënt die werkt als stemactrice. Zij spreekt professionele voice-overs in. Samen zijn wij aan de slag gegaan met het verbeteren van haar stemkwaliteit.”

Inzicht en oefeningen

“Inzicht en oefening zorgen ervoor dat ik meer controle heb over mijn ademhaling”, geeft stemactrice Hilda aan. “Mijn mondspieren zijn door logopedie soepeler geworden en ik weet nu hoe ik mijn stem een juiste warming-up kan geven. Als ik nu ook maar iets gespannen raak, let ik direct op mijn ademhaling en doe ik oefeningen die ik heb geleerd bij logopedie.”

Zelfvertrouwen

“De behandeling en de ademhalingsoefeningen kunnen cliënten ook meer zelfvertrouwen geven”, vertelt Marieke. “Dat is een mooi bijkomend voordeel.” Hilda beaamt dit: “Doordat ik meer controle kan nemen over mijn adem en stem, krijg ik ook meer controle over mijn performance. Marieke heeft mij respectvol gecoached en aangemoedigd om mij persoonlijk te ontwikkelen. Hierdoor voel ik mij meer zelfverzekerd.”