Logopedie maakt echt verschil

Maak kennis met Paulien

“Wat mij enthousiast maakt voor het vak logopedie is de afwisseling. Ik vind het heel leuk dat ik tijdens mijn werkdag moet schakelen tussen verschillende cliënten met verschillende problematieken”, vertelt Paulien Meems. Ze werkt vier dagen per week bij Logopedisch Centrum Noord.

Ze is één van de jongste aanwinsten van het team. Vorig jaar juni rondde Paulien haar studie succesvol af. “Tijdens mijn uiteenlopende stages heb ik ervaring opgedaan met zowel kinderen als volwassenen en ouderen. Dat kan ik nu mooi toepassen in de praktijk. Nu ik aan het werk ben, merk ik waarvoor ik geleerd heb.” Het belangrijkste is, volgens Paulien, dat je altijd kijkt naar het individu. “Per casus kijk ik naar wat iemand nodig heeft en wat diegene wil.”

Teamwork

Fris van de opleiding geniet Paulien ervan om in een team te werken. “Als ik een vraag heb, kan ik altijd bij een collega terecht en dat gebeurt ook andersom. Zo houden we elkaar scherp en het zorgt voor een goede onderlinge sfeer.” Echt blij wordt Paulien als mensen hun dankbaar tonen voor de behandeling. “Veel mensen hebben geen idee wat een logopedist kan betekenen. Als ze dan eenmaal tijdens de behandeling erachter komen dat het zo’n groot verschil maakt, dat vind ik echt heel mooi!”