De uitdaging van logopedie

Voor de eerste keer naar logopedie gaan, is voor de meeste kinderen best spannend. “Vaak komen ze superverlegen binnen en durven ze bijna niets te zeggen”, vertelt Janine Hoiting. Gelukkig merkt Janine dat zodra kinderen meer bekend worden met logopedie, ze steeds losser worden en zich meer vertrouwd voelen. “Vandaag kreeg ik een knuffel en een kusje van een meisje dat tot voor kort logopedie nog heel spannend vond. Dat vind ik zo schattig.”

“Ik daag kinderen graag uit op de manier die bij het kind past. Logopedie is maatwerk. Elk kind is anders en per kind werken ook weer andere dingen. Dat maakt mijn werk ook uitdagend.” Janine combineert haar baan als logopediste met een studie orthopedagogiek. “Ik leer tijdens mijn studie om niet alleen naar het kind te kijken, maar ook naar de omgeving. Mijn kijk op de behandeling wordt hierdoor ook anders. Beide beroepen vullen elkaar heel mooi aan.”

“Ik krijg veel energie van de kleine ontwikkelstapjes bij kinderen, maar ook van de dankbaarheid die je krijgt van het kind en de tevredenheid van ouders. Als een kind met een grote glimlach na de behandeling weggaat of juist zin heeft om naar binnen te gaan en eigenlijk na de behandeling niet meer weg wil, maakt mij dat heel blij. Dat geeft mij energie om mijn werk goed te doen!”