Logo Logopedisch Centrum Noord: logopedie in Groningen, Assen, Haren en Winsum

Cliënten beoordelen onze praktijk: 9.2

Samenwerken voor goede logopedie; contact met ouders is tijdens lockdown intensiever

dinsdag 9 februari 2021

Tijdens de lockdown gaat Jazzlyn net als vele andere kinderen niet naar school. Haar logopedie gaat wel door. Haar ouders werken hiervoor samen met logopediste Molin van Logopedisch Centrum Noord. “Het is fijn dat ouders het belang van logopedie inzien. Ik probeer zo flexibel mogelijk te zijn en op afstand te helpen. Elke week stuur ik opdrachten per post en een instructie via de mail.”

Contact met ouders is intensiever
“We zijn ontzettend blij dat wij elke week via mail en post een aantal opdrachten toegestuurd krijgen”, laat de moeder van Jazzlyn weten. Jazzlyn gaat naar het speciaal onderwijs. Normaal haalt Molin haar uit de klas en gaan ze samen oefenen. Via een schriftje is er dan contact met de ouders. Het contact met de ouders is nu intensiever. “De ouders hebben een grotere rol gekregen in de logopedie-ontwikkeling.”

De ouders van Jazzlyn plannen een vast moment per week voor logopedie. “Wij sturen Molin elke week een verslagje met foto’s en/of filmpjes van Jazzlyn haar harde werken”, vertelt moeder. Ze is erg tevreden over de samenwerking. “We houden goed contact met elkaar. Zo kunnen we Jazzlyn ondersteunen tijdens deze periode.”

Filmpjes sturen, successen delen
“Bijsturen is soms wel lastig, omdat je de kinderen zelf niet ziet”, geeft Molin aan. “Ik vind het daarom heel fijn dat haar ouders mij goed op de hoogte houden. Laatst kreeg ik een filmpje waarin te zien is hoe ze samen oefenen met een zinnetje en dat het Jazzlyn lukt om het zinnetje goed te zeggen. Dat was heel mooi. Het werken kost me nu dan wel meer tijd, maar ik heb het er graag voor over. De successen van de kinderen; dat is waar ik het voor doe.”

Locaties Logopedisch Centrum Noord