Logo Logopedisch Centrum Noord: logopedie in Groningen, Assen, Haren en Winsum

Cliënten beoordelen onze praktijk: 9.2

Kindermenu

Hier kun je ontdekken hoe leuk Logopedie eigenlijk is!

Waarom naar Logopedie?

Praatjuf

In de praktijk werken allemaal logopedisten en die worden ook wel praatjuf genoemd. Maar bij logopedie kom je niet om alleen maar te praten,  je kunt voor heel veel verschillende dingen bij logopedie komen, bijvoorbeeld…

Snap je?

…als je het moeilijk vindt anderen te begrijpen of met woorden uit te leggen wat je bedoelt. Samen met de logopedist ga je dan oefenen om dit te verbeteren.

Tong,tanden,duim..

Het kan ook zijn dat je tong vaak tussen je tanden komt als je praat, omdat je tong niet zo sterk is. Of dat je een beugel moet omdat je altijd op je duim hebt gezogen of je tong vaak tegen je tanden zit. Dan kan je ook eerst naar logopedie om oefeningen te doen om je tong op de juiste plaats te krijgen, zodat je misschien snel weer van je beugel af bent!

Van SCHREEUWEN word je schor!

Sommige kinderen krijgen door praten of schreeuwen last van hun keel en worden dan bijvoorbeeld schor of hees. De logopedist heeft dan veel tips om je stem goed te leren gebruiken.

Lezen en schrijven

Andere kinderen vinden het moeilijk om te lezen en/of schrijven en hebben daar last van op school. Het is dan mogelijk om bij de logopedist veel te oefenen zodat het op school allemaal wat makkelijker gaat.

Stotteren

Het kan zo zijn dat je soms over je woorden struikelt en op bepaalde klanken blijft ‘hangen’. Dit heet stotteren en kan heel lastig zijn. Je kunt er bijvoorbeeld boos of verdrietig van worden. De logopedist kan je helpen om gemakkelijker
te praten en soms kan het stotteren helemaal verdwijnen.

Samen staan we sterk!

Bij al deze dingen is het wel belangrijk dat je zelf ook goed je best doet! Als je bijvoorbeeld huiswerk mee krijgt, dat je dit ook zo goed mogelijk maakt en oefent! Zo kunnen we er samen voor zorgen dat je goed vooruit gaat in de behandeling.

Locaties Logopedisch Centrum Noord