Logo Logopedisch Centrum Noord: logopedie in Groningen, Assen, Haren en Winsum

Cliënten beoordelen onze praktijk: 9.2

 

 

Hoe & Wat

Verwijzing?

U bent van harte welkom in onze logopediepraktijk zodra u bent doorverwezen door uw huisarts, specialist, orthodontist of tandarts. Ook zonder verwijzing kunt u bij ons terecht via de Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL). Niet elke zorgverzekeraar vergoedt de logopediebehandelingen via deze directe toegankelijkheid; we zullen dit vooraf met u bespreken. 

Met alle zorgverzekeraars een contract

Het is goed om te weten dat wij met alle zorgverzekeraars een contract hebben. Dit betekent dat alle verzekeraars in principe onze logopedie-behandelingen vergoeden. Bij 18 jaar of ouder gaan de logopedie-behandelingen eerst van uw eigen risico af (tarieven). Wij declareren rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Omdat wij aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen staan wij bij uw zorgverzekeraar geregistreerd als gecertificeerde praktijk. 

Intake-gesprek en onderzoek

U kunt telefonisch of per mail een afspraak bij ons inplannen. Tijdens de eerste afspraak vindt het intake-gesprek plaats om uw hulpvraag duidelijk in kaart te brengen. U ontvangt onze behandelovereenkomst en ons privacybeleid. De logopedist geeft uitleg over welke vervolgstappen er ondernomen worden. In veel gevallen vindt er vervolgens onderzoek plaats. Als dan blijkt dat logopedie-behandeling gewenst is wordt er, in overleg met u, een helder behandelplan opgesteld. 
De behandelingen duren per keer ongeveer 25 minuten.

Waar behandelen wij

U kunt voor de logopedie-behandelingen terecht op al onze locaties. Een overzicht hiervan vindt u onderaan de pagina. Waar nodig behandelen wij in de thuissituatie of op school, en werken wij ook buiten kantooruren.

Telelogopedie/behandeling op afstand

Bij ons is het ook mogelijk om logopedie te krijgen op afstand. Dit noemen wij telelogopedie. Telelogopedie is het volgen van een logopedische behandeling via beeldbellen. Mocht u niet in de buurt wonen of om een andere reden niet naar de praktijk kunnen komen, dan is dit een mooie uitkomst. Vooral ook nu we u door de coronamaatregelen, bij milde verkoudheidsklachten, niet in onze praktijk kunnen behandelen. 

Al onze logopedisten hebben veel ervaring met telelogopedie en kunnen dit zowel bij volwassenen als kinderen inzetten. De behandeling via telelogopedie wordt afgestemd met uw behandelend logopedist en vergoed door de zorgverzekeraar.

Telelogopedie kan via uw laptop, mobiel of tablet. Hiervoor is een goed werkende internetverbinding nodig. Wilt u meer informatie over telelogopedie? Neem dan gerust contact met ons op!

Betalingsvoorwaarden

Hier kunt u de betalingsvoorwaarden van het LCN (conform de beroepsvereniging NVLF) inzien.

 

 

Locaties Logopedisch Centrum Noord