Logo Logopedisch Centrum Noord: logopedie in Groningen, Assen, Haren en Winsum

Cliënten beoordelen onze praktijk: 9.2

De ervaring van Anne

dinsdag 13 juni 2017

“Al een aantal jaren had ik last van hyperventilatie en daar de gevolgen van: paniekaanvallen. Ik had last van veel symptomen, bijvoorbeeld angst, druk in mijn hoofd, duizelig en warm en het meest vervelende: ik werd op zulke momenten gek, mijn hart klopte raar, werd angstig en alles voelde heel onwerkelijk om mij heen. In eerste instantie dacht ik dat dit aan mijn lichaam lag. Ik ben een aantal keer naar de huisarts geweest en zelfs naar het ziekenhuis op verschillende afdelingen, maar ze konden helemaal niets vinden. Was er dan toch niks met mij aan de hand?

Ik probeerde verder te gaan zoals het was, maar toch kwamen deze vervelende symptomen weer terug. Ik was veel bang en durfde ook niet op bepaalde plaatsen meer te komen, bijvoorbeeld volle treinen of een drukke supermarkt. Met mijn ouders ben ik op zoek gegaan naar hulp en kwam eerst bij een fysiotherapeut uit die hyperventilatie en paniekaanvallen als speciaal vakgebied had. Dat hielp wel, maar als ik er vandaan kwam begon het een dag later toch weer. Toch ben ik een aantal keer er naar toe geweest en ik werd er wel wat rustiger van, maar het was niet de oplossing want mijn klachten kwamen steeds weer terug. Ik heb met mijn ouders rondgezocht op het internet en daar kom je toch vaak tegen dat je moet leren goed ademhalen.

Op basis hiervan gingen we verder zoeken en kwamen we terecht bij Lisa van Logopedisch Centrum Noord. Na een eerste gesprek voelde het al erg goed en ik ben wekelijks weer terug geweest. Lisa gaf me tips om goed en vooral rustig adem te halen. Deze heb ik thuis steeds geoefend en ik heb zeker het gevoel dat ik nu veel beter adem haal en mijn klachten begonnen ook minder te worden! Wat een opluchting. Verder heb ik met Lisa leren presenteren waarbij goed op mijn ademhaling te letten. Ook door dit steeds (op school) verder te oefenen adem ik veel rustiger en ben ik ook veel rustiger in mijn hoofd en lichaam. Eindelijk, na al die jaren werd het minder.

Mijn klachten zijn hierdoor veel minder geworden. Af en toe komen er nog kleine ‘aanvalletjes’ naar boven, maar die weet ik goed te verwerken. Ik ben eindelijk grotendeels van mijn hyperventilatie en paniek af, en dat maakt me zeer gelukkig! Het is dus zeer belangrijk om bij hyperventilatie je ademhaling goed op de rails te krijgen. Het kost wel wat moeite, maar daar heeft Lisa me uitstekend bij geholpen.”

Locaties Logopedisch Centrum Noord